Webinar: Beelddenken in de praktijk
Zonder oordeel en kijkend naar de hele persoon. In slechts een uurtje verandert je blik op leren, communiceren en presteren.
Datum : 17 januari 2024
Locatie : Online
Beelddenker ben je vanaf je geboorte tot aan je dood. Kun je maar beter weten hoe dat bij jou werkt. Een op de vijf mensen is een beelddenker terwijl alle systemen zoals school en werk zijn ingericht op het taaldenksysteem van informatie verwerken.
Beelddenken is geen afwijking of stoornis. Het is een hele waardevolle manier van informatie verwerken.
Veel neurodiversiteiten hebben dezelfde symptomen als beelddenken. Ze claimen de eigenschappen die eigenlijk bij het beelddenken horen.
Helaas: er zijn veel theorieën over beelddenken en beelddenken wordt door de wetenschap niet altijd erkent. Terwijl er juist zoveel winst te behalen valt voor leerlingen, volwassenen en werknemers als er beter naar hun talenten gekeken wordt.
Voor leerkrachten en coaches die het verschil willen maken.
Rekening houden met de aspecten van het beelddenken begint al tijdens de eerste levensjaren als het hooggevoelige brein de wereld gaat verkennen. Leren omgaan met die hooggevoeligheid is iets wat in de meeste opvoedboekjes niet aan bod komt zodat jonge ouders geen idee hebben.
Zodra een kind naar school gaat neem je als ouder aan dat school jouw kind kan leren leren. Helaas is ook het schoolsysteem nog niet bekend met deze andere manier van informatie verwerken waardoor het lessysteem niet passend is voor beelddenkers.
Na je schooltijd ga je het werkende leven in. Ook daar kun je diverse problemen aanlopen op de werkvloer, in je relatie en in de communicatie met collega’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de neurodiversiteiten die vaak samengaan met beelddenken.
Informatie en aanmelden: https://beelddenkendebrein.nl/webinar-beelddenken/
Meer informatie over Beeldig Brein