Workshop beelddenken in de praktijk in Zelhem

Ieder mens is anders en denkt ook anders.

Datum : 10 april 2024
Locatie : Hugz Zelhem, Stationsstraat 14 Zelhem

Wat doet jouw brein met de informatie die het uit jouw zintuigen aangeleverd krijgt, en welke informatie heeft bij jou voorrang? Dit denkproces heeft invloed op hoe je leert maar ook hoe je communiceert en welke talenten en vaardigheden jij hebt. Waar ben jij van nature goed in? Dit alles komt samen in jouw dominantieprofiel.

In basis zijn er twee varianten: het taaldenken en het beelddenken. Taaldenkers zijn gefocust op details, stapjes en denken rechtlijnig. Ze leren via automatiseren en kunnen dat laten zien door de opgedane kennis te reproduceren. Beelddenkers leren via het geheel, via associëren en begrip en nemen het gevoel mee in hun hele denkproces. Dat past minder goed in het onderwijssysteem omdat er te weinig informatie gegeven wordt tijdens het leerproces om goed te kunnen begrijpen. Ook is er weinig aandacht voor de gevoelskant van het denkproces waardoor trauma snel om de hoek komt kijken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop leer je alles over taaldenken en beelddenken en gaan we samen ontdekken hoe jouw brein werkt. Of je een taaldenker of beelddenker bent maar ook of jij liever luistert, ziet, doet of juist goed bent in communicatie. Dit biedt een uniek inkijkje in hoe jij op de werkvloer, binnen je gezin of relatie beter kunt communiceren en zorgt ervoor dat je beter kunt aangeven waar jouw behoeftes liggen. Zodanig dat er meer evenwicht en harmonie komt in je leven.

Wanneer: woensdagavond 10 april 2024 van 20.00 tot 22.00 uur

Waar: Hugz Zelhem, Stationsstraat 14 Zelhem

Kosten: € 27,50 per persoon

Minimaal 5, maximaal 12 deelnemers

Opgeven kan in de winkel of via info@beeldigbrein.nl

Meer informatie over Beeldig Brein