John Middelkamp Advies in Doesburg

John Middelkamp Advies kan u door middel van interim management, assessments, coaching en advies u of uw organisatie weer op de juiste weg helpen.

Over John Middelkamp Advies

John Middelkamp Advies valt onder de rubriek adviesbureau uit Doetinchem.

John Middelkamp Advies biedt u de volgende diensten aan: interim management basisonderwijs, assessments leerkrachten basisonderwijs, coaching, organisatieadvies van leerkrachten tot en met bestuurlijk niveau.

Heeft uw school een hoog ziekteverzuim? Een slecht functionerend team of management? Een onverwachte hoge terugloop van het aantal leerlingen? Te lage opbrengsten? Geen duidelijke koers/visie? Of zijn er signalen/ontwikkelingen, dat dit zou kunnen gaan gebeuren en wilt u dit voorkomen? Leest u dan snel verder!

Binnen een organisatie spelen verschillende processen af. Deze zijn allen verschillend, ongepland of juist gepland, irrationeel en rationeel, functioneel en niet-functioneel.

Een onderwijsorganisatie wordt ook geacht de ontwikkelingen van buitenaf te volgen.

Door deze dubbele dynamiek is het noodzakelijk gestructureerd aandacht te besteden aan organisatieontwikkeling en is inrichten noodzakelijk. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen!

Zorgvuldige analyses van de consequenties van bepaalde toepassingen schieten er nog wel eens bij in. De druk van ouders, bestuur en de overheid, de waan van de dag zijn hier vaak de oorzaken van.

Het vervolgens opstellen en uitvoeren van een onderbouwd verbeterplan plan krijgen hierdoor geen of onvoldoende aandacht. De gevolgen zijn soms snel zichtbaar, maar er kunnen ook jaren voorbij gaan. Hoe dan ook zijn de gevolgen meestal negatief.

Scholen met slechte inspectierapporten (zwak of zeer zwak), een hoog ziekteverzuim, een slecht functionerend team en management, een te hoog negatief leerlingenverloop zijn helaas geen zeldzaamheid in Nederland. Zeker in perioden van krimp is dit het laatste wat u wilt dat uw organisatie overkomt!

De organisatie binnen scholen is heel complex en dat maakt dat de oorzaken door de leden vaak niet meer te achterhalen zijn. Een blik van een buitenstaande kan hierin weer nieuw licht geven en zeer verhelderend werken.

Ik kijk graag met u mee en sta garant voor praktische, bruikbare adviezen, aanbevelingen, eenduidige analyses en een sterke basis voor duurzame beleidsontwikkeling. Mijn referenten geven u eventueel graag informatie.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

John Middelkamp Advies uit de rubriek adviesbureau uit Doetinchem is gevestigd aan de Breedestraat 113a in Doesburg. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-52462062.

Diensten en producten voor adviesbureau

Trefwoorden die horen bij John Middelkamp Advies zijn o.a. :