Lezing & Infomarkt – 29 oktober - Autisme

Autisme heb je een leven lang. Het begint met de diagnose waarbij je veel tegenkomt en uit moet zoeken. Wat moet je doen en bij wie kan je terecht?

Lezing & Infomarkt – 29 oktober - Autisme

PROGRAMMA:

Autisme heb je een leven lang. Het begint met de diagnose waarbij je veel tegenkomt en uit moet zoeken. Wat moet je doen en bij wie kan je terecht? En ook later in je leven heb je te maken met vragen over hoe met autisme om te gaan: op verschillende momenten in je leven waarbij de behoefte aan steun steeds weer verschilt. Het goede nieuws is dat in Gelderland en de regio Doetinchem een breed aanbod aan informatie en ondersteuning beschikbaar is. Goed nieuws, maar hoe kom je nu te weten wat voor aanbod er is? RondomAutisme, MEE Oost en de Nederlandse Vereniging Autisme (NVA) Gelderland organiseren samen een informatiemarkt over ondersteuning bij autisme.

Hierbij gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen over leven met ASS, de vraag heb je autisme of ben je autist? De informatiemarkt is dan ook voor, door, met en over mensen met autisme. Autisme van alle kanten bekeken en gericht op ontmoeting en uitwisselen van ervaringen.

Waar: Stadskamer Doetinchem – Raadhuisstraat 34

Wanneer: Zaterdag 29 oktober 2022

Hoe laat: 10.00u tot 12.00u lezing Suzanne Agterberg

12:00u tot 14:00u infomarkt en themabijeenkomsten

Kosten: Gratis

Aanmelden/info: infomarktautisme@gmail.com

10:00u tot 12:00u

We beginnen met een lezing van Suzanne Agterberg, ervaringsdeskundige, autismespecialist en schrijfster van verschillende boeken over autisme.

12.00u tot 14.00u

De informatiemarkt op de benedenverdieping en themabijeenkomsten op de bovenverdieping.

Op de informatiemarkt vind je diverse personen, instellingen en stichtingen die zich inzetten voor mensen met (een vermoeden van) autisme.

Tot nu hebben Lidy Derksen, Eustache Sollman, Erna Dogger, Growing Minds Support Services, Velthuis RTC, Spectrumvisie, Zorgburo De Liemers, MEE Oost, RondomAutisme, NVA en CS Yoga zich aangemeld.

Boven in het gebouw vinden themagesprekken plaats.

Schuif ook aan om met ervaringsdeskundigen te praten over:

– Hoe is het om te leven als vrouw met ass?

– Leven met autisme en in het algemeen, leven met een depressie.

– Wat betekent het om moeder te zijn van een kind met autisme?

– Wat betekent het om moeder te zijn van kinderen met autisme?

Het wordt echt een dag om elkaar te ontmoeten, informatie te delen en kennis te maken…

Je bent van harte welkom!

Meld je aan: infomarktautisme@gmail.com (dan weten we ongeveer hoeveel personen er komen).

Groeten,

Meike van Dieren – MEE Oost

Pien Versteegh – NVA Gelderland

Stef Woestenenk – RondomAutisme

Geplaatst op dinsdag 11 oktober 2022.

Over Lidy Derksen Begeleiding en Ondersteuning bij Autisme

Dit bericht is geschreven door Lidy Derksen Begeleiding en Ondersteuning bij Autisme. Het bedrijf valt onder coaching uit Doetinchem. Trefwoorden van Lidy Derksen Begeleiding en Ondersteuning bij Autisme uit Gaanderen : autisme begeleider, begeleiden van mensen met autisme, persoonlijke begeleiding, levensloopbegeleiding, huiswerkbegeleiding, ouder- en opvoedondersteuning, plannen en ordenen van schooltaken, coaching.

Lees meer over Lidy Derksen Begeleiding en Ondersteuning bij Autisme.